Iz perioda pre interneta zadržali su se modeli ugovora koji se odnose na raspolaganje likom i delima umetnika odnosno pravima i prihodima koji su često komplikovani toliko da ih umetnici još češće ne razumeju.

Fer Šer veruje da umetnici mogu i treba da odluče šta je najbolje za njih i njihovo delo i nastoji ih upoznati sa što više mogućnosti raspolaganja delima i pravima na njima, autorskim i srodnim, sa njihovom “intelektualnom svojinom”.

Inspirisani copyleft principima, creative commons licencama i internetskim poslovnim modelima nudimo fleksibilnije modele ugovaranja između svih koji imaju veze, a posebno poslovne, sa delima umetnosti.

Modele komfornijeg ugovornog odnosa, nudimo bez obzira da li su dela u sistemu kolektivnog ostvarivanja ili van njega i bez obzira da li su prijavljena, zaštićena, izdata, objavljena, emitovana, izvedena, snimljena, producirana …

Analiza ponuđenih ili već zaključenih ugovora više su stvar zadovoljstva nego poslovne delatnosti.

Izdavanje pod sopstvenim “imenom” je često jednostavnije i isplativije nego što se pretpostavlja.

Bilo da želite pošten ugovor sa izdavačem ili želite biti izdavač, bilo savet ili savetovanje, šta god, verujemo da možemo pomoći.